Fri värdering

Hej,
fyll i dina uppgifter så
värderar jag din bostad
omgående.

Vänligen,
TOVE STÅL
REG. FASTIGHETSMÄKLARE

Tack - jag kontaktar dig inom kort

Rörstrandsgatan 38A

SEKELSKIFTESETTA MED BALKONG PÅ RÖRSTRANDSGATAN

Charmerande etta med stor balkong i fastighet anno 1906 på Rörstrandsgatan. Välplanerade kvadratmeter med ett härligt sällskapsrum, charmigt kök, ordentlig klk samt helkaklat badrum. Vackra bevarade detaljer i djupa fönsternischer, speglade dörrar och gedigna golvtiljor. Garage i huset!

Basfakta

1 rum om 34 kvm
1252 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-TV & bredband

Mäklare

Tove Stål | tove@innerstadsspecialisten.se
Tel: 070-092 25 50 | 08-666 00 00
Anmäl intresse

Mäklare

Tove Stål
tove@innerstadsspecialisten.se
Tel: 070-092 25 50 | 08-666 00 00
Anmäl intresse

Gå ner

Rörstrandsgatan 38A

SEKELSKIFTESETTA MED BALKONG PÅ RÖRSTRANDSGATAN

Charmerande etta med stor balkong i fastighet anno 1906 på Rörstrandsgatan. Välplanerade kvadratmeter med ett härligt sällskapsrum, charmigt kök, ordentlig klk samt helkaklat badrum. Vackra bevarade detaljer i djupa fönsternischer, speglade dörrar och gedigna golvtiljor. Garage i huset!

Basfakta

1 rum om 34 kvm
1252 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-TV & bredband

Mäklare

Tove Stål | tove@innerstadsspecialisten.se
Tel: 070-092 25 50 | 08-666 00 00
Anmäl intresse

Mäklare

Tove Stål
tove@innerstadsspecialisten.se
Tel: 070-092 25 50 | 08-666 00 00
Anmäl intresse

Interiör

På Birkastans mest eftertraktade adress finner ni denna charmerande sekelskiftesetta med stor balkong. Beläget i lugn gårdsfastighet med händelsernas centrum direkt utanför porten. Lägenhetens 34 kvadratmeter har fördelats med yttersta eftertanke och precision vilket gör att den upplevs både luftig och rymlig. Idag nyttjas den som en stor etta med separat kök och rymligt sällskapsrum för både soffgrupp och sänghörna. Lägenheten kan med enkelhet omdipsoneras till en "minitvåa" där man flyttar ut köket till sällskapsrummet för att få ett separat sovrum i det gamla köket. Se alternativ planritning. I övrigt bjuds på fräscht helkaklat badrum samt ordentlig klädkammare.

Varmt välkomna på visning!

Områdesbeskrivning:
På omtalade Rörstrandsgatan bor ni på den mest eftertraktade adressen i hjärtat av Birkastan. Rörstrandsgatan kantas av butiker av alla dess slag, restauranger med mat från all världens hörn, till mysiga små caféer och omtalade bagerier. Rörstrandsgatan har nu två somrar i rad varit bilfri vilket gjort det till en levande gågata med rikt folkliv.
För mer shopping når ni med en kort promenad Västermalmsgallerian strax över bron mot Kungsholmen. Värt ett besök är även den relativt nya gallerian längst ner på Torsgatan.
Sankt Eriksplan är en ypperlig knutpunkt vad gäller kommunikationer. Här nås flertalet busslinjer i olika riktningar som knyter samman stora delar av Stockholms stad, tunnelbanans gröna linje, pendeltåg vid Vanadisplan samt Odenplan och flygbussarna vid Vasaparken.
Om ni promenerar Rörstrandsgatan ner och sedan vidare längs Vasaparken på Odengatan når ni den välkända knutpunkten Odenplan med härlig atmosfär, massor av butiker och restauranger samt ypperliga kommunikationsmöjligheter.
Promenerar ni Rörstrandsgatan rakt ner från porten når ni härliga Vasaparken. Karlbergs Slott har ni strax nedanför porten med fantastiska promenadstråk längs med kanalen ända bort mot Kungsholmen, Solna och mysiga Pampas Marina. Med ca 15 minuters promenad når ni även Hagaparken och Brunnsviken med promenadstråk, joggingspår, tennisbanor, bad och diverse utomhusaktiviteter.
Stockholms centralstation når man till fots på ca 20 minuter.
Läget är perfekt för studenter med såväl gång som cykelavstånd till Handelshögskolan, Studentpalatset, Karolinska institutet, Stockholms stadsbibliotek, Socialhögskolan, KTH samt Stockholms universitet.

Lägenheten disponeras enligt följande:
- Via gatufastigheten och över den trevliga gården når ni det rogivande gårdshuset och denna mysiga lägenhet. Direkt innanför ytterdörren möts ni av bevarad sekelskiftescharm i gedigna golvtiljor, speglade dörrar och generös takhöjd. På ordentlig hatthylla ges gott om avhängningsutrymme för ytterkläder. Väggarna är ljusmålade vilket sedan följer vidare in i resten av lägenheten för en enhetlig känsla.

- Vidare in från hallen kommer vi in i sällskapsrummet. Ett härligt sällskapsrum med plats för såväl soffa som separat sänghörna. Fantastiskt ljusinsläpp tack vare helglasade pardörrar tillsammans med vackert parfönster vilket ramas in i en djup nisch.

- Via de helglasade pardörrarna i sällskapsrummet möter ni balkongen. En stor balkong med plats för det större balkongmöblemanget, parasoll samt blommor. Balkongen ligger i söderläge där solen strålar under stora delar av dagen under sommarhalvåret, från ca 8-11 på förmiddagen och en stund på eftermiddagen/kvällen.

- Köket nås från hallen och ligger vägg i vägg med sällskapsrummet. Ett charmigt kök med svartvitt, schackrutmönstrat golv. En djup nisch ramar in det generösa parfönstret genom vilket ni ges utsikt över rogivande innergård. Köksinredningen följer längs med en av rummets väggar vilket ger en naturlig matplatsdel med sittplats för det mindre sällskapet mitt emot. Klassiska materialval av gedigen arbetsbänk av trä med vit mosaik ovan. Gott om förvaring ges bakom vita och glasade skåp samt i öppna hyllplan på väggen ovan matplatsen. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spishäll med ugn nedan, spisfläkt samt diskmaskin.

- Helkaklat badrum med vitkaklade väggar och blått klinkergolv. Praktiskt duschutrymme mellan tvättställ och wc, vilket enkelt kan ramas in av ett duschdraperi. Gott om förvaringsutrymme i kommod, väggskåp samt spegelskåp.

- I övrigt erbjuder lägenheten en ordentlig inbyggd klädkammare.

Övrigt: För den som önskar omdisponera lägenheten till en så kallad "minitvåa" placeras förslagsvis köket ut i sällskapsrummet och sovrum läggs i det gamla köket (se alternativ planskiss). Detta förslag har inte stämts av med varken föreningen eller Stadsbyggnadskontoret, utan det är upp till den aktuella köparen att göra det vid intresse.

Lägenheten är idag pantsatt.
Tillträde enl. ök.

Förening

Fastigheten
Bostadsföreningen äger fastigheten Volontären 19. Föreningen består av 28 medlemslägenheter, 1 hyreslägenhet och 2 hyreslokaler samt 11 garageplatser.

Bostadsföreningen registrerades redan 1922 och förvärvade samma år fastigheten. Föreningen innehar marken med äganderätt. Hyresintäkterna utöver månadsavgifterna uppgår till ca 481 000/år. Föreningen har en stabil ekonomi med mycket låg belåningsgrad om endast 1620 kr/kvm dvs totalt 2,6 Mkr.

Juridisk person accepteras ej.
Delat ägarskap prövas i enskilda fall.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1 138kr samt en pantsättningsavgift om ca 455kr.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

En bostadsförening (BF) är föregångare till bostadsrättsföreningsformen (BRF) och samtliga BF är äldre än 1930. Det finns inga skattemässiga skillnader för dig som köpare. Skillnaderna ligger i att en BF går under lagen om ekonomiska föreningar och en BRF går under bostadsrättslagen. Det är då viktigt att läsa igenom föreningens stadgar och säkerställa att dessa är moderniserade samt godkända av din bank. Det är möjligt att ombilda en BF till en BRF om medlemmarna önskar men ofta uppskattar medlemmarna i en BF den stora friheten det innebär att själva påverka sina stadgar.

Bilder

Stor balkong
Ljust sällskapsrum
Sällskapsrum med balkong
Charmigt kök
Balkong mot lugn innergård
Sällskapsrum
Sällskapsrum/ Gedigna golvtiljor
Sällskasprum
Soffgrupp i sällskapsrum
Sänghörna i sällskapsrum/ Balkong
Balkong
Kök
Kök
Entré/Hall
Klädkammare/ Speglad dörr
Badrum
Rörstrandsgatan 38
Sommar på Rörstrandsgatan
Sommar i Vasaparken

Planritning

Karta

Intresseanmälan
Rörstrandsgatan 38A

TOVE STÅL

REG. FASTIGHETSMÄKLARE

Tel: 08-666 00 00
Mobil: 070-092 25 50
Epost: tove@innerstadsspecialisten.se